Porc la gratar

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 500 g file de porc
  • 2 linguri sos de soia
  • 2 linguri miere
  • 1 lingura vin de orez
  • 1 lingura sos dulce patrunzator
  • 1 lingurita ulei de susan
  • 1 lingurita condimente picante chinezesti

Mod de preparare

Amestecati intr-un bol sosul de soia, mierea, vinul de orez, sosul dulce, uleiul de susan si condimentele chinezesti.

Puneti in bol, peste amestecul de sos, file-ul de porc crustrat pe verticala si pe orizontala, intoarceti-l pe toate partile, acoperiti-l si lasati-l la frigider timp de 2 ore la marinat.

Preincalziti cuptorul la 220 grade Celsius.

Puneti apa de 1 cm intr-o tava, apoi asezati carnea de porc pe un fel de stativa, astfel incat sa nu stea direct in apa, ci sa se patrunda la abur.

Sosul in care s-a marinat nu se pune in tava, ci se unge carnea din cand in cand cu el.

Se tine la cuptor pana se fragezeste carnea sau pana se caramelizeaza complet. Se lasa apoi sa se raceasca.

Tips:

Acesta reteta necesita 2 ore ca timp pentru marinarea carnii de porc. Puteti marina carnea de porc si cu o zi sau doua inainte, tinand-o la frigider in punga etansa. Se poate marina, infasura in plastic etans si se poate pastra in congelator pana la trei luni.

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...

Drob de pui

O reteta adaptata nevoilor medicale a familiiei, dar la fel de delicioasa ca un drob de miel, un drob usor si parfumat

Oua vopsite natural in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pas

Descopera cum sa vopsesti oua natural in foi de ceapa folosind metoda traditionala, fara chimicale. Urmeaza pasii simpli...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise