Porc cu lemongrass

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
ridicata

Ingrediente

  • 350 g carne de porc
  • 1 tulpina de lemongrass
  • 2 fire de ceapa verde
  • 1 ardei iute
  • 25 g alune prajite nesarate
  • 1 lingura de sos de peste (fish sauce)
  • 1 lingura de ulei de arahide
  • 1/2 lingurita de zahar maro (light)
  • 1 catel de usturoi
  • sare, piper

Mod de preparare

Se taie carnea de porc in fasii de 5 cm lumgime si 1 am latime. Se toaca marunt lemongrass-ul, iar ceapa verde se taie in bucatele de 1-2 cm. Se amesteca bine, bine carnea cu lemongrass-ul, ceapa, sarea si piperul. Se lasa 30 de minute sa se marineze.Se taie felii subtiri ardeiul si catelul de usturoi. Se taie in patru arahidele.Se incinge uleiul intr-o tigaie sau in wok si se pune carnea de porc marinata la prajit. Se tine la foc mediu-mare (aragaz 6-7) 3-5 minute.Se adauga in tigaie ardeiul si usturoiul taiat si se prajesc toate pana este gata carnea, cam inca 7 minute.Se adauga zaharul, sosul de peste, alunele taiate marunt si mai lasa pe foc 1 minut. Se serveste calda.

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...

Drob de pui

O reteta adaptata nevoilor medicale a familiiei, dar la fel de delicioasa ca un drob de miel, un drob usor si parfumat

Oua vopsite natural in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pas

Descopera cum sa vopsesti oua natural in foi de ceapa folosind metoda traditionala, fara chimicale. Urmeaza pasii simpli...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise