Porc cu 5 cinci feluri de boabe

Porc cu 5 cinci feluri de boabe

Timp pregatire
150 minute
Complexitate
redusa
Porc cu 5 cinci feluri de boabe

Ingrediente

  • Pentru 10 portii:
  • Coasta de porc si burta 3 kg, fasole alba 200 gr, fasole rosie conserva 300gr, naut conserva 300gr, linte 500 gr, soia boabe 100 gr, rosii conserva 500gr, pasta de tomate 100 gr, ceapa rosie 200gr, morcovi 100gr, sare, piper, paprika, foi de dafin, chimen, usturoi 50gr, ardei iuti tocati, ulei vegetal 100ml, patrunjel verde

Mod de preparare

Carnea de porc spalata si curatata se taie bucati de 100 gr. (3 la portie) si pune la fiert in apa cu sare. Ceapa si morcovii curatati se taie cubulete.Fasolea alba muiata cateva ore in prealabil se fierbe. Lintea se fierbe.Soia boabe muiata in prealabil se fierbe. Nautul si fasolea la conserva se scurg de apa din conserva si se spala sub jet de apa rece. Patrunjelul verde se toaca.

Cand carnea este aproape fiarta se scoate si se pastreaza supa. Fasolea si soia se scurg de apa cand sunt fierte.

Ceapa si morcovii se soteaza in ulei cu supa din carne, cand s au muiat se adauga pasta de tomate si rosiile din conserva si ardeii tocati, impreuna cu toate condimentele.

Se asaza carnea intr o tava inalta,sau intr o caserola sau in vase mici de lut in portii individuale. Peste carne se asaza cele 5 feluri de boabe amestecate,se adauga sosul si supa de la carnea de porc, atat cat este nevoie sa cuprinda carnea si fasolea. Se dau la cuptor, acoperite, sa scada usor, iar spre sfarsit se lasa descoperite ca sa se rumeneasca putin.

Pasca traditionala

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Miel umplut

Este nelipsit de pe masa noastra in ziua de Paste.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise