Pogacele cu unt vanilate

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 800 g faina alba de buna calitate
  • 250 g zahar
  • 200 g unt 82% grasime
  • 150 ml smantana
  • 2 galbenusuri
  • 3 oua
  • 2 plicuri de vanilie bourbon
  • 1/2 plic praf de copt

Mod de preparare

Amestecul din oua,zahar vanilat si unt se amesteca pana devine spuma.Se adauga amestecul de praf de copt cu faina si smantana ;compozitia bine omogenizata se intinde pe planseta,iar din foaia groasa de un deget se decupeaza pogacele cu diametrul de 3 cm.

! Obtinem un aluat suficient de dens cat sa-l putem intinde.

Pogacelele unse bine cu spuma din galbenus de oua se introduc in tava tapetata cu hartie pergamentata.Se coc la cuptor incins,la foc ceva mai puternic decat cel potrivit,pana devin de culoare aurie.

Servite alaturi de ceai aromat si indulcit cu miere sunt minunate!

Pofta buna !

Pasca traditionala cu branza dulce

Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...

Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pas

Incearca cea mai simpla si delicioasa reteta de pesto de leurda, explicata pas cu pas! Preparat in doar cateva minute, acest...

Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de Paste

Incearca reteta traditionala de drob de miel, perfecta pentru masa de Paste! Preparat cu organe fragede, verdeata proaspata...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise