Pogacele cu cascaval

Punem faina in bol, adaugam smantana, ulei sau unt topit.

Timp pregatire
35 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 500 gr faina (care creste singura)
  • 200 ml smantana grasa
  • 150 g cascaval ras
  • 100 ml ulei sau unt topit
  • 1 lingurita de sare
  • 1 galbenus de ou pentru uns
  • cascaval ras

Mod de preparare

Punem faina in bol, adaugam smantana, ulei sau unt topit, sare si cascaval si amestecam bine pana se omogenizeaza.

Aluatul se intinde de grosimea unui deget, se decupeaza pogacelele cu ajutorul unui pahar, se asaza in tava tapetata cu hartie de copt, se ung cu galbenus de ou si pe fiecare, se presara cascaval ras. (eu le-am facut bilute cu mana si le am pus in tava, normal ele se decupeaza cu paharul, dar fiindca nu am avut rabdare, le-am facut bilute).

Preincalzim cuptorul la 190 de grade C.

Se coc pogacelele in cuptorul preincalzit, pentru 20-25 de minute sau pana ce se rumenesc frumos.

Din ingredientele de mai sus, se obtin 2 tavi mari de pogacele, insa sunt atat de bune, incat merita facute 2 portii din start.

Pofta buna !

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...

Drob de pui

O reteta adaptata nevoilor medicale a familiiei, dar la fel de delicioasa ca un drob de miel, un drob usor si parfumat

Oua vopsite natural in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pas

Descopera cum sa vopsesti oua natural in foi de ceapa folosind metoda traditionala, fara chimicale. Urmeaza pasii simpli...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise