Poale-n brau

Ingrediente

  • 600 gr faina
  • 200 ml lapte + 1 lingura pentru uns
  • 50 gr drojdie proaspata
  • 2 linguri smantana
  • 300 gr zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • 6 oua
  • 100 gr unt
  • coaja rasa de la 1 lamaie/ portocala
  • 300 gr branza vaci
  • 70-80 gr stafide
  • 2 lingurite esenta de vanilie
  • 1 praf de sare

Mod de preparare

Reteta de poale-n brau sau placintele moldovenesti umplute cu branza aminteste de copilarie, de momentele cand am fi lasat orice joc pentru a imbuca o placinta fierbinte, abia scoasa din cuptor.

Amestecam drojdia cu o lingura de zahar si 50 ml lapte cald. Cat timp aceasta dospeste pregatim faina amestecata cu un praf de sare intr-un vas, apoi topim 200 g de zahar in lapte cald si separat topim untul. Punem maiaua peste faina, apoi adaugam laptele cald si indulcit, smantana si framantam. Adaugam 3 oua si framantam putin, pana se incorporeaza in aluat.Turnam untul topit peste aluat, 1 lingurita esenta de vanilie si coaja rasa de lamaie sau portocala. Framantam aluatul cateva minute, pana devine elastic si nu se lipeste de maini. Cat timp acesta sta la loc cald, asteptand sa creasca, pregatim umplutura. Amestecam branza de vaci cu 2 oua, 100 g zahar, 1 praf de sare, stafide si 1 lingurita esenta de vanilie. Intindem aluatul cu facaletul, apoi il portionam in patratele peste care punem branza de vaci. Prin indoirea spre interior a colturilor, acoperim umplutura plasata chiar in mijloc. Le punem intr-o tava tapetata cu hartie de copt si le coacem in cuptorul preancalzit la 180°C timp de 25-30 minute sau pana devin aurii. Le servim reci reci sau calde, simple sau acoperite de zahar pudra, in fuctie de gusturi. Pofta buna!

Alte retete la fel de gustoase gasiti pe blogul Diva in Bucatarie.

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...

Drob de pui

O reteta adaptata nevoilor medicale a familiiei, dar la fel de delicioasa ca un drob de miel, un drob usor si parfumat

Oua vopsite natural in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pas

Descopera cum sa vopsesti oua natural in foi de ceapa folosind metoda traditionala, fara chimicale. Urmeaza pasii simpli...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise