Platou cu chiftele și legume

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru chiftele:
  • -1 kg de carne (amestec porc, vită);
  • -1 ceapă mare;
  • -100 grame făină;
  • -150 grame pesmet;
  • -1 cană supă de carne (vită sau pui);
  • -6 căței de usturoi;
  • -2 ouă mari;
  • -1 lingură pătrunjel tocat;
  • -1-2 linguri mărar tocat (opțional);
  • -sare, piper;
  • -ulei pentru prăjire.
  • Pentru garnitură:
  • -frunze de salată;
  • -ardei gras;
  • -kefir (recomandare: Boni);
  • -chimen;
  • -mentă;
  • -oregano.

Mod de preparare

Pesmetul se stropește cu supă de carne, se lasă să absoarbă puțină supă și se stoarce bine cu un prosop de hârtie. Carnea și pesmetul se amestecă foarte bine. Se curăță ceapa și usturoiul, iar mai apoi se toacă (ceapa) și se pisează (usturoiul). Se încinge o tigaie, se adaugă 2 linguri de ulei și se rumenește ceapa. Se ia de pe foc, se scurge și se amestecă împreună cu carnea, usturoiul pisat, ouăle, verdeața tocată și condimentele. Se frământă bine amestecul. Din acest amestec se ia puțin câte puțin și se formează chifteluțe de formă rotundă sau plată.

Chiftelele astfel formate se trec prin făină. Se îndepărtează excesul de făină, ca să nu se ardă la prăjit. Se pun în tigaia cu uleiul încins și se țin până se maronesc. Se întorc după caz. Când sunt gata, se scot cu o spumieră pe un șervet de hârtie care să absoarbă excesul de grăsime. Se taie salata și ardeii, se adaugă chiftelele, deasupra se garnisesc cu kefirul amestecat în prealabil cu ierburile.

Poftă bună!

Pasca traditionala

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Miel umplut

Este nelipsit de pe masa noastra in ziua de Paste.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise