Mod de preparare: Imi plac mult cartofii taranesti, sunt printre mancarurile pe care le adoram cand eram mica.
Mod de preparare:
Îmi plac mult cartofii țărănești, sunt printre mâncărurile pe care le adoram când eram mică. De data aceasta, i-am pregătit alături de ficăței de pui și i-am garnisit cu pătrunjel proaspăt.
Se spală cartofii şi se pun la fiert, în coajă, într-o oală cu apă şi sare (pentru aprox 35 min). Când sunt gata, se lasă la răcit (aprox 20 min), se decojesc şi se taie cubuleţe.
Se taie ceapa mărunt, iar şunca ţărănească, afumătura și keizerul, în fâşii subţiri. Cârnații se taie rondele.
Se spală ficățeii de pui, se curăță de vene, apoi se pun la prăjit într-o tigaie în care am încins aprox o ceșcuță de ulei. Se rumenesc bine pe toate părțile. Sunt gata în aprox 20 de minute.
Separat, într-o tigaie încăpătoare cu 2-3 linguri de ulei încins, se călesc cepele până devin aurii, se adaugă afumăturile tăiate mai devreme, cârnații, apoi cartofii, se adaugă sare, după gust, se mai călesc împreună doar câteva minute, amestecând. Sunt gata în aprox 15 minute.
Se așază ficățeii pe platouri alături de cartofii pregătiți mai devreme.
Se garnisesc cu pătrunjel proaspăt, tocat mărunt.
Timp de pregătire: 25 min
Timp de gătire: 1 h 10 min
Porţii: 4
Poftă Bună!
Dacă vă place reţeta mea, o puteţi găsi şi pe blogul meu:
https://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2019/07/platou-cu-cartofi-taranesti-si-ficatei.html
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise