Platica cu sos de rosii decojite si ceapa

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 4 pesti (platica, caras, crap, pastrav) cca 1,5kg
  • 1 legatura de ceapa verde
  • 1ceapa alba
  • ulei pentru prajit
  • sare
  • 1/2 lingurita piper
  • faina si malai
  • patrunjel
  • 400g rosii decojite in sos de rosii
  • 4 catei de usturoi

Mod de preparare

Se curata pestele de solzi si de intestine, se spala si se pune la zvantat pe hartie.
Cand s-a scurs de apa, se sareaza si pipereaza si se da prin faina amestecata cu malai, apoi se prajeste sau se coace la cuptor.
In uleiul ramas de la prajit, se pune ceapa verde si ceapa alba (taiata julien) si se lasa pana se inmoaie.
Se adauga rosiile decojite si sucul de rosii, usturoiul taiat marunt.
Se asaza pe farfurie cate 1 peste si sos si se presara patrunjel verde.
Mamaliguta calda e binevenita langa peste si se mai poate servi si cu garnitura de orez sau cartofi natur.
Pofta buna!

Reteta de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Desert simplu, usor si delicios

Descopera o reteta simpla de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Un desert moale, aromat, fara lactate, perfect...

Cartofi wedges. Reteta simpla si rapida de cartofi la cuptor

Incearca aceasta rețeta simpla si rapida de cartofi wedges la cuptor. Crocanți la exterior si moi la interior, acesti...

Sarmale de post cu ciuperci și orez

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise