Placintute cu mere

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 4 oua,
  • 250 g faina,
  • 1/4 l lapte,
  • 30 g migdale pisate (fistic),
  • 1 plic de zahar vanilat,
  • 1 lingura de zahar,
  • 1 praf de sare,
  • 1 lingura de untdelemn,
  • 4 mere mari,
  • acrisoare (circa 250 g),
  • 2-3 linguri suc de lamaie,
  • 60 g unt topit.

Mod de preparare

Ouale, faina, laptele, migdalele sau fisticul, zaharul vanilat, zaharul, sarea si untdelemnul se amesteca bine.

Se curata merele, li se scoate casuta cu samburi. Se taie in felii de circa 1 cm. Se stropesc cu suc de lamaie.

Se pune untdelemnul sa se incinga in tigaie. Se iau feliile de mar pe rand, cu o furculita, si se tavalesc prin aluat. Se lasa sa se scurga si se prajesc in grasime, pe ambele parti, cate trei minute. Se pun la cald, pana sunt toate gata. Dupa gust, se pot presara cu zahar cu scortisoara sau zahar praf, sau se pot servi cu sos de vanilie.

Reteta delicioasa de chec cu unt, vanilie si stafide. Simplu, gustos si aromat

Descopera o reteta delicioasa de chec cu unt, vanilie si stafide, perfecta pentru orice ocazie. Simplu de preparat, aromat si...

Salata sanatoasa cu piept de pui, ou fiert si legume. Reteta rapida si gustoasa

Incearca reteta noastra de salata sanatoasa cu piept de pui, ou fiert, cascaval si legume proaspete. Perfecta pentru o masa...

Supa chinezeasca de creveti cu taitei

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise