Intai se fierb cartofii si se lasa sa se scurga bine de apa-eu fac umplutura cu o zi inainte ptr ca cartofii sa nu fie aposi.
Se prajeste ceapa usor sa fie aurie se adauga la cartofi si se amesteca impreuna facand un pireu gustos se mai poate adauga putin unt ,se da la gust cu sare si piper.
aluatul-se pune pe foc apa cu untul pina untul se topeste si apa este fierbinte aproape fierbe.
Intr-un vas se cerne faina si se adauga apa cu untul topit si se amesteca cu o lingura intai si dupa acea se framanta cu mana usor.
Este un aluat foarte usor moale.
Pe o plansa se presoara putina faina si cu o lingura se iau bucatele mici de aluat se intind intr-o foaie subtire se pune umplutura si se formeaza placintele mici.
Se pun in tava se ung cu putin ou si se presoara cu susan.
Se coc la 180 de grade 30-40 de minute sau pana se rumenesc frumos.
Cand sant gata le punem intr-o cratita cu capac si le stropim cu putin ulei,sau grasime de pasare topita si le acoperim putin-raman fragede si foarte gustoase.
Merg foarte bine cu o farfurie de bors rosu si carne sau la o friptura de pasare.
Se pot face si cu orez sau cu umplutura de branzeturi sarate.
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise