Se spala bine orezul intr-o sita, se pune la fiert cu apa sarata (multa) si, dupa ce da in clocot, se lasa sa fiarba 40 de minute la foc potrivit. Se scurge si se baga sub un jet de apa rece. Se separa galbenusurile de albusuri si se amesteca galbenusurile cu laptele, faina, coaja de portocala, hreanul, sarea si piperul. Se incorporeaza orezul racit si bine scurs si, la sfarsit, albusurile batute spuma cu un varf de cutit de sare. Se-ncinge uleiul intr-o tigaie, se fac 20 de placintele de orez, se prajesc, pe rand, cate 3-4 minute pe fiecare parte, la foc iute, si se lasa sa se scurga pe hartie absorbanta.
Se aseaza feliile de batog si de somon pe un platou, se garnisesc cu marar verde si se servesc cu placintele de orez, 2 feluri de icre si smantana (separat, intr-un bol).
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise