Placintele cu ficatei

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa
Placintele cu ficatei

Ingrediente

  • Umplutura:
  • 800 g ficatei
  • o ceapa mare
  • 1 ou
  • sare
  • piper
  • 1 legatura marar
  • Aluat:
  • 250 ml apa
  • 500 g faina (aproximativ)
  • 1 cubulet drojdie
  • 4 liguri ulei
  • 2 linguri untura solida
  • un praf de sare
  • 1 ou
  • un varf lingurita cu zahar
  • Pentru uns:
  • 1 ou

Mod de preparare

Umputura: Ceapa tocata marunt o calim in ulei, apoi adaugam ficateii spalati si tocati in bucati mici. Îi lasam sa fiarba pana scade lichidul lasat .Cand lichidul a scazut ,condimentam cu sare si piper si adaugam mararul tocat. Cand se raceste compozitia, adaugam oul si omogenizam,.dam deoparte si preparam aluatul.

Aluat: Punem drojdia intr-un castron, adaugam zaharul, 4-5 linguri de apa calduta, o lingura de faina, amestecam bine si lasam 10-15 minute la crescut.

Punem faina cernuta intr-un castron ,facem o gaura in mijloc unde turnam apa calduta,oul , praful de sare ,drojdia si uleiul. Framantam, pana obtinem un aluat elastic.

. Aluatul il impartim in 10 bile pe care le intindem in forma rotunda de cca 18 cm, le ungem cu cate o jumate de lingurita de untura, si le suprapunem. Le lasam 10 minute la frigider apoi le intindem cu sucitorul intr-o singura foaie.

Cu ajutorul unui pahar decupam discuri din foaia de aluat.Asezam umplutura (cam o lingura) pe centrul discului astfel incat marginea sa ramana libera si acoperim cu alt disc.Sigilam marginea cu ajutorul unei furculite,asezam placintelele intr-o tava tapetata cu hartie de copt si le ungem cu ou. Introducem tava in cuptorul incalzit pentru 15-20 minute, pana se rumenesc usor. Se pot servi calde sau reci.

Pasca traditionala

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Miel umplut

Este nelipsit de pe masa noastra in ziua de Paste.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise