Se da miezul de dovleac pe razatoarea mare, se presara cu sare si se lasa sa stea asa circa 30 de minute.
Se taie cubulete baconul si ceapa, se pun pe foc intr-o tigaie (fara grasime) si se lasa putin sa se rumeneasca. Se adauga dovleacul ras, stors bine intr-un servet de bucatarie, se prajeste, si el, cateva minute la foc mare, dupa care se lasa sa se raceasca.
Cand s-a racit, se incorporeaza ouale, faina, frunzulitele de patrunjel, ardeiul iute tocat marunt si cascavalul ras si se amesteca bine.
Se sareaza, se pipereaza si se fac din compozitia astfel preparata 12 placintele (cate o lingura plina pentru fiecare), care se prajesc circa 5 minute, la foc potrivit, in uleiul incins. Placintelele se servesc fierbinti, eventual cu salata verde.
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise