Amestecati intr-un bol mic o lingura de zahar cu drojdie si 3 lingurite de lapte cald, peste care presarati putina faina. Lasati bolul la un loc caldut pret de 15 minute, pentru a creste o maia. Separati albusul de galbenus si bateti-l spuma tare, cu un praf de sare. Cerneti faina, faceti o gropita in mijlocul ei si puneti maiaua, galbenusul batut, laptele, coaja de lamaie si la urma albusul spuma. Amestecati totul bine pina faceti un aluat pe care-l lasati la crescut, in loc cald, aproape o ora.
Pentru umplutura amestecati bine ingredientele.
Pentru asambalt...nu ma apuc eu acum sa va dau indicatii, stiti mult mai bine decat mine ce si cum. eu am facut doar asa..am intins o foaie de vreo 5 mm, am taiat niste patrate de vreo 8 cm, am pus in mijlocul fiecarui patrat cate o lingura de umplutura, am uns marginile patratului cu albus de ou si am adus colturile patratului in mijloc, presandu-le...ma rog tehnic vorbind (suna bine, nu? am invatat o expresie noua...tehnic vorbind :P )...chestiunea asta cu colturile nu mi-a iesit ...s-au desanta putin la copt, dar...who cares?
Le ungeti apoi cu galbenus de ou amestecat cu vreo 3-4 linguri de lapte si le predati cuptorului pentru 30-35 minute.
Le pudrati cu zahar si le papati...
Pofta buna!
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise