Placinte fragede cu carne tocata si cascaval - reteta pas cu pas

Aceasta este reteta perfecta de placinte fragede cu carne tocata si cascaval. Pas cu pas, vei invata cum sa pregatesti aceste delicii deosebite. Savureaza gustul bogat al umpluturii suculente si crusta crocanta a aluatului fraged.

Timp pregatire
40 minute
Timp coacere
25 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 300 g faina
  • 150 g unt rece, taiat cubulete
  • 1 ou
  • 50 ml apa rece
  • o jumatate de lingurită de sare
  • Pentru umpluturaa
  • 300 g carne tocata (poti folosi carne de porc, vită sau pui)
  • 1 ceapa mare, tocata fin
  • 2 catei de usturoi, maruntiti
  • 100 g cașcaval ras
  • 1 lingura de ulei de masline
  • sare
  • piper
  • Opțional:
  • condimente cum ar fi cimbru, oregano sau pătrunjel tocat

Mod de preparare

Intr-un castron mare amestecă faina si sarea. Adauga untul rece si freaca-l in faina pana cand amestecul devine marunt si asemanator cu pesmetul. Fa o gropita in mijloc si adaugă oul si apa rece. Amesteca pana obtii un aluat omogen, nu mai mult!

Infasoara aluatul in folie alimentara si lasă-l sa se odihneasca in frigider pentru cel putin 30 de minute.

Intr-o tigaie incalzeste uleiul de masline. Adauga ceapa si caleste-o pana devine moale si translucida. Adauga usturoiulsi caleste inca 1-2 minute. Pune si carnea tocata si prajeste-o pana cand devine rumena. Condimenteaza cu sare, piper si alte condimente care iti plac.

Lasa umplutura sa se raceasca, apoi amesteca cascavalul ras in ea.

Incalzeste cuptorul la 180°C si acopera o tava cu hârtie de copt.

Intinde aluatul pe o suprafață presarata cu faina, pana obtii o foaie cu grosimea de aproximativ 3-5 mm.

Taie aluatul in cercuri de 8-10 cm cu o forma, apoi pune umplutura in mijlocul fiecarui cerc.

Indoaie cercurile in jumatate si preseaza marginile cu degetele sau cu o furculita pentru a le sigila.

Aseaza placintele pe tava si unge-le cu un ou batut.

Coace placintele in cuptorul preincalzit timp de aproximativ 20-25 de minute sau pana cand devin aurii si fragede.

Lasa-le sa se raceasca putin inainte de a le servi.

Aceste placinte fragede cu carne si cascaval sunt delicioase calde sau reci si pot fi servite ca gustare sau ca aperitiv.

Va mai recomandam si reteta de placinte cu spanac si branza, placinte cu branza dulce sau placinte cu spanac si ceapa verde. Pofta buna!

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nuca

Prajitura Figaro - reteta simpla si delicioasa, cu blat fraged, strat de gem acrisor si bezea crocanta cu nuca. O prajitura...

Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasa

Reteta simpla si gustoasa de fasole batuta cu ceapa calita. Descopera cum sa prepari aceasta mancare traditionala romaneasca,...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise