Facem un aluat din ingredientele enumerate, eu am pregatit cu masina de paine, dar daca nu aveti framantati cu mana, exact ca la orice aluat, apoi lasatil acoperit cu un prosop, sa dospeasca cam 1h.
Intre timp spalam si tocam marunt ceapa, usturoiul si ardeiul. Punem legumele intr-un bol si radem casul peste ele cu razatoarea mica, sau daca casul este mai moale asa cum a fost al meu, pur si simplu il maruntim cu o furculita, apoi amestecam totul foarte bine.
Aluatul dospit il rasturnam pe planseta de lucru unsa in prealabil cu ulei, impartim in 15 gramajoare/bile . Rand pe rand umplem fiecare bila de aluat (vezi poza) cu cate o lingura de amestec si formam placintele.
Punem uleiul la incins intr-o tigaie si coacem placintele rand pe rand, pe ambele parti si le scoatem pe servetele de hartie , pentru a se scurge grasimea in exces.
Servim placintele calde, sau reci, simple sau impreuna cu un iaurt sau o cana de lapte.
Pofta buna !
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise