Din faina apa,sare si drojdie facem un aluat de paine.Se framanta bine si se lasa sa dospeasca intr-un loc cald 30-40 de minute.In acest timp calim in ulei doua cepe potrivit de mari,taiate dupa preferinta mai mici sau mai mari.
Cand ceapa s-a inmuiat adaugam 3-400 de grame de ciuperci proaspete taiate la fel dupa placere.Adaugam un praf de sare,unul de vegeta si o adiere de piper.Lasam sa scada apa pe care o lasa ciupercile fara a mai adauga alta.
Luam de pe foc.Cand aluatul este crescut luam din el cate o bucata de marimea unui mar,o intindem foaie si punem o lingura generoasa de ciuperci calite.Impachetam ca pe un plic si punem intr-o tava unsa cu ulei,unele langa altele.Le dam la cuptorul dinainte incalzit,la foc potrivit.
Sunt gata cam in 30 de minute.Trebuie sa fie putin aurite deasupra.Le scoatem,le ungem cu putin ulei si sunt gata de servit.
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise