Placinta turnata cu branza de vaci, banane si capsuni

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Folosim ca masura o cana de 200-250 ml.
  • Pentru aluat:
  • 1 cana si jumatate faina
  • 1 cana zahar
  • 1 cana lapte
  • 3/4 cana ulei
  • 1 ou
  • 1 praf de copt + 1 lingurita otet
  • 1 zahar vanilat
  • Pentru umplutura:
  • 400 g branza de vaci
  • 2-3 oua
  • 1/2 cana zahar
  • 1 zahar vanilat
  • coaja rasa de lamaie
  • 50 g stafide
  • 1-2 banane
  • 400 g capsuni

Mod de preparare

Aluatul:

Se pun intr-un castron toate ingredientele, incepand cu faina, zaharul, oul, praful de copt stins cu otet, zaharul vanilat si se incorporeaza laptele si uleiul amestecand usor cu un tel sub forma de para. Se obtine un aluat de consistenta unei smantani mai groase.

Intr-o tava mai inalta, unsa si tapetata cu faina, se toarna jumatate din aceasta compozitie.

Umplutura:

Se amesteca branza de vaci cu zaharul, ouale, coaja de lamaie si stafidele. Se distribuie umplutura peste aluatul turnat in tava. Se taie bananele si o parte din capsuni capsuni felii si se pun deasupra, un strat de banane si unul de capsuni.

Se distribuie uniform restul de aluat.

Se pune in cuptorul cald, la foc mediu, aproximativ 30-40 minute (depinde de cuptor).

Se scoate din cuptor, se lasa la racit, apoi se pudreaza cu zahar si se garniseste cu capsuni. Puteti mixa cateva capsuni pentru a o servi cu sos de fructe.

Pofta buna.

Reteta de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Desert simplu, usor si delicios

Descopera o reteta simpla de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Un desert moale, aromat, fara lactate, perfect...

Cartofi wedges. Reteta simpla si rapida de cartofi la cuptor

Incearca aceasta rețeta simpla si rapida de cartofi wedges la cuptor. Crocanți la exterior si moi la interior, acesti...

Sarmale de post cu ciuperci și orez

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise