Placinta taraneasca cu mere

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • coca
  • faina 500gr
  • drojdie 25gr
  • ulei 50ml
  • o cescuta cu apa
  • sare
  • compozitie
  • mere 1 kg
  • zahar 300gr
  • scortisoara
  • nuci cateva
  • ulei

Mod de preparare

Merele se dau prin razatoare, se calesc in ulei sau unt. Se adauga zaharul, scortisoara, se lasa sa mai scada putin si se adauga nuca si scortisoara. Se racoreste compozitia. Se formeaza coca din faina, drojdie apa si ulei, sare. Puteti sa nu faceti maia, pur si simplu formati coca. Se intinde foaie fara a fi nevoie de dospire subtire. Se intinde pe toata suprafata compozitie, apoi rulati ca la cozonac. Puneti in tava tapetata si ungeti cu ulei si pudrati zahar ( tos). Dati la cuptor. Este o placinta de post.

Reteta delicioasa de chec cu unt, vanilie si stafide. Simplu, gustos si aromat

Descopera o reteta delicioasa de chec cu unt, vanilie si stafide, perfecta pentru orice ocazie. Simplu de preparat, aromat si...

Salata sanatoasa cu piept de pui, ou fiert si legume. Reteta rapida si gustoasa

Incearca reteta noastra de salata sanatoasa cu piept de pui, ou fiert, cascaval si legume proaspete. Perfecta pentru o masa...

Supa chinezeasca de creveti cu taitei

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise