Placinta spirala cu spanac si branza in aluat foietaj

Placinta spirala cu spanac si branza in aluat foietaj este o alegere delicioasa pentru o gustare sau chiar pentru o masa principala. Se face usor, este foarte gustoasa si arata si foarte bine pe un platou cu aperitive.

Timp pregatire
30 minute
Timp coacere
30 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 pachet aluat foietaj (500 g)
  • 600 g spanac proaspat (sau 350 g congelat)
  • 150 g branza telemea
  • 2 oua (unul intreg si un albus pentru umplutura, galbenusul il oprim pentru uns)
  • 2 linguri cu varf de smantana
  • 1 lingura de marar
  • 1/2 lingurita de sare
  • seminte albe si negre de susan
  • 2-3 linguri de lapte

Mod de preparare

Spalam foarte bine in cateva ape spanacul, apoi punem la fiert un vas cu apa si-l oparim. Il lasam putin, doar pana se inmaoie, nu-l fierbem.

Apoi il scurgem, il stoarcem de apa si-l tocam foarte marunt. Il transferam intr-un bol, adaugam telemeaua rasa, oul intreg si albusul, mararul tocat, smantana si sarea. Umplutura trebuie sa fie cremoasa dar sa nu curga.

Desfacem apoi foietajul si-l taiem in 8 fasii.

Distribuim in mod egal umplutura pe fiecare fasiuta. Inchidem si asezam rulourile formate in forma de spirala, incepand din mijlocul tavii (de 30 cm diametru). Ungem suprafata cu galbenusul de ou amestecat cu 3 linguri de lapte. Deasupra presaram seminte de susan albe si negre.

Coacem placinta spirala cu spanac si branza in cuptorul preincalzit la 200° C, pentru 30 de minute. Dupa cum am mai spus, este buna mancata calda, dar si rece este delicioasa.

Daca va place spanacul, mai puteti incerca si reteta de rulouri aperitiv cu spanac si cascaval, salata de primavara cu oua sau spanac cu ton. Pofta buna!

Prajitura cu foi de cacao, crema de zmeura si glazura de ciocolata. Reteta delicioasa si aromata

Incearca reteta noastra delicioasa de prajitura cu foi de cacao, crema fina de zmeura si glazura de ciocolata. Un desert...

Ciorba de gaina cu taitei de casa

Reteta de ciorba de gaina cu taitei de casa. Ciorba de gaina cu taitei de casa reteta simpla si gustoasa. Reteta de zama de...

Papricas de pui cu galuste de faina

Papricas de pui cu galuste de faina. Se curata, se spala bine carnea (eu am dezosat pieptul si i-am înlăturat pielea), se...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise