Placinta rustica cu struguri

Timp pregatire
150 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • ALUAT:
  • 1kg faina
  • 1ou
  • 1pahar cu iaurt
  • 1pahar cu lapte cald
  • 1plic drojdie uscata
  • 1pachet de unt
  • 1lingurita cu sare
  • 2linguri zahar
  • UMPLUTURA:
  • struguri
  • zahar brun
  • IN PLUS
  • 1galbenus
  • 2-3linguri nuca macinata

Mod de preparare

Se pune intr-un vas faina,drojdia dizolvata cu putin lapte cald,oul batut cu sare si zahar,iaurt,lapte,se amesteca totul apoi se framanta adaugand cate putin unt topit;dupa ce s-a terminat untul si aluatul a devenit elastic,se acopera si se lasa la crescut pana-si dubleaza volumul.

Aluatul crescut se imparte in doua,se intinde o foaie mare nu prea subtire,se taie marginile obtinand o forma regulata de patrat,se taie patratul in fasii egale de 6-8cm,se pun boabe de struguri pe fiecare,se presara zahar brun,se aduna aluatul peste struguri sigilaind bine sa nu se desprinda la copt apoi se pune intr-o tava rotunda unsa cu unt;al doi-lea rulou se pune in continuarea primului si tot asa,pana se umple tava.

Se lasa la crescut 30min,apoi se unge cu galbenus iar deasupra se presara cu nuca macinata.Se lasa la cuptor 30-40min,depinde de cuptor,dupa ce s-a copt se acopera cu un prosop de bucatarie 15min,apoi se scoate,se taie si se serveste.

Cu aluatul ramas,se face o alta placinta sau este foarte bun pentru branzoaice.

Tort Diplomat

Reteta de tort Diplomat. Cum faci acasa cel mai bun tort Diplomat.

Kaiser de casa. Reteta simpla de piept de porc fiert cu coji de ceapa rosie

Kaiser de casa. Reteta simpla de piept de porc fiert cu coji de ceapa rosie. Un mezel natural de casa fara afumare, extrem de...

Fursecuri fragede umplute cu gem. Reteta simpla si delicioasa

Incearca reteta noastra de fursecuri fragede umplute cu gem: un desert simplu si delicios, perfect pentru orice ocazie. Afla...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise