Placinta rulata cu branzeturi si cabanos

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 300 gr faina
  • 170 ml apa minerala
  • 4 gr drojdie uscata
  • 1 lingurita rasa de sare
  • 3 linguri ulei
  • Umplutura:
  • 150 gr branza de oi
  • 220 gr branza de vaci
  • 50 gr cascaval
  • 3 bucati de cabanos
  • 1 ou
  • 1/2 legatura marar verde
  • 1 lingura parmezan ras
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Aluatul:

Cernem faina intr-un bol, punem drojdia, sarea, le amestecm cu o lingura.

Apa minerala (calduta) o punem treptat, framantam, pana obtinem un aluat elastic, omogen si usor lipicios.

La final incorporam uleiul si mai framantam 2 minute.

Acoperim cu un prosop curat, lasam la dospit, intr-un loc ferit de curent cam 40 de minute.

Umplutura:

Intr-un bol punem branza de vaci si cea de oi, faramitate cu mana.

Adaugam cascavalul dat pe razatoarea cu ochiuri mari, oul, sare si piper.

La final punem mararul verde, tocat marunt.

Presaram faina pe masa de lucru, rasturnam aluatul care a dospit.

Intindem o foaie dreptunghiulara, potrivit de groasa.

Punem umplutura de branza, o intindem usor cu o lingura, marginile le lasam mai goale.

Asezam bucatile de cabanos, apoi rulam strans placinta. Strangem bine capetele.

Punem hartie de copt intr-o tava, asezam placinta.

Presaram parmezanul ras deasupra.

Introducem placinta in cuptorul incins, la o temperatura potrivita, pana se rumeneste deasupra.

Cand este gata, o scoatem si cat este fierbinte o acoperim cu un prosop gros.

Taiati si serviti. Sa aveti pofta!

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nuca

Prajitura Figaro - reteta simpla si delicioasa, cu blat fraged, strat de gem acrisor si bezea crocanta cu nuca. O prajitura...

Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasa

Reteta simpla si gustoasa de fasole batuta cu ceapa calita. Descopera cum sa prepari aceasta mancare traditionala romaneasca,...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise