Se incinge cuptorul la 200gr.C.
Se spala bine cartofii si se coc circa o ora, pana ce s-au patruns.
Se curata de coaja si se pun intr-un castron mare.
Se zdrobesc cartofii cu furculita, se amesteca cu ceapa, se sareaza si se pipereaza.
Se incing intr-o tigaie mare de fonta untul si uleiul, se adauga cartofii si se netezesc cu o lingura. Se prajesc, la foc mic, circa 30 de minute, clatinand din timp in timp tigaia, ca sa nu se prinda de fund si de margini.
Dupa ce s-au rumenit dedesubt, se rastoarna cartofii pe un platou incins, se garnisesc cu rondele de codite de ceapa si se servesc imediat.
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise