Placinta Pastorului

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1kg - carne tocata (porc & pui)
  • 2 cepe taiate mic
  • 2 ardei grasi taiati mic
  • 1 -2 catei de usturoi striviti ca pentru mujdei
  • 2 conserve de boabe de porumb
  • 4-5 cartofi medii (fierti ca pentru piure)
  • smintina, brinza de oi (sau cascaval)
  • ulei si mirodenii dupa gust (sare, piper)

Mod de preparare

Intr-o tigaie se inabuse carnea tocata, cepele taiate marunt, ardeiul gras tocat si spre sfirsit se adauga usturoii. Se amesteca continuu pina cind continutul se rumeneste un pic.

Intr-un vas jena - se vor alterna straturi astfel:

1. Un strat de cartofi pasati piure

2. Un strat de carne (amestecul din tigaie)

3. Un strat de boabe de porumb

Aceste straturi se alterneaza pina cind se termina cu un strat de cartofi. Se rade pe deasupra brinza de oaie si /sau cascaval si se da la cuptor pt 15 minute . Se serveste calda cu smintina pe deasupra

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...

Drob de pui

O reteta adaptata nevoilor medicale a familiiei, dar la fel de delicioasa ca un drob de miel, un drob usor si parfumat

Oua vopsite natural in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pas

Descopera cum sa vopsesti oua natural in foi de ceapa folosind metoda traditionala, fara chimicale. Urmeaza pasii simpli...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise