Placinta frageda cu dovleac – reteta simpla si delicioasa pentru un desert savuros si aromat

Placinta frageda cu dovleac – o reteta simpla si delicioasa pentru un desert savuros si aromat, perfect pentru orice ocazie. Descopera pasii pentru o placinta perfecta!

Timp pregatire
70 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Aluat:
  • 600 g faina
  • 100 g zahar pudra
  • 200 g untura solida
  • 150 ml smantana
  • 2 oua
  • coaja de lamaie
  • un pliculet praf de copt
  • un praf de sare
  • Umplutura:
  • dovleac (1,700 kg)
  • 6 linguri zahar
  • 2 pliculete zahar vanilat
  • o lingurita scortisoara

Mod de preparare

O placinta aromata si frageda de ti se topeste-n gura!

Mixam untura cu ouale, zaharul si sarea apoi adaugam coaja de lamaie si smantana.

Amestecam faina cu praful de copt si incepem sa o incorporam in compozitia de untura si oua. Framantam cu mana pana obtinem un aluat omogen, nu prea tare.Invelim aluatul intr-o folie de plastic si il punem in frigider pana pregatim dovleacul.

Spalam dovleacul, il taiem in bucati ,ii scoatem semintele si il punem intr-o tava in care am asternut hartie de copt. Dam tava la cuptorul preincalzit la 170 de grade C, pentru aproximativ o ora si jumatate.

Cand dovleacul este copt, scobim miezul cu o lingura si il punem intr-un bol. Adaugam zaharul, zaharul vanilat si scortisoara si il pasam cu blenderul.

Scoatem aluatul din frigider si il impartim in doua. Intindem prima foaie direct pe hartia de copt pe care apoi o vom transfera intr-o tava (25x35 cm). Punem umplutura si acoperim cu cea de-a doua foaie. Avem grija sa acoperim dovleacul si pe margini.Intepam aluatul cu furculita si dam tava la cuptorul preincalzit la 180 de grade C, pentru cca 45 de minute. Cand placinta se racoreste, o presaram cu zahar pudra si o portionam.

Incearca reteta de placinta cu mere si pere, placinta americana cu mere sau placinte cu branza. Pofta buna!

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...

Drob de pui

O reteta adaptata nevoilor medicale a familiiei, dar la fel de delicioasa ca un drob de miel, un drob usor si parfumat

Oua vopsite natural in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pas

Descopera cum sa vopsesti oua natural in foi de ceapa folosind metoda traditionala, fara chimicale. Urmeaza pasii simpli...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise