Placinta dulce cu branza -simplu si bun

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 kg. branza de vaci
  • 0,500 kg. smantana
  • 6 oua
  • 0,500 kg.zahar
  • 0,100 kg. stafide
  • esenta de rom si de vanilie
  • foi de placinta

Mod de preparare

Amestecam bine branza,smantana, ouale, zaharul, la sfarsit adaugam stafidele si esentele (se poate pune si coaja rasa de lamaie sau portocala).

Se aseaza cate doua foi (una peste alta)se intinde cu lingura un strat foarte subtire de compozitie, dupa care incepem sa rulam foile. Tava se unge cu unt (margarina sau ulei) se presara putina faina, asezam rulourile de foi umplute cu branza, unul langa altul, stropim cu putin ulei si bagam tava in cuptor. Cand placinta incepe sa se coaca, eu torn deasupra doua oua batute cu un borcan mic de iaurt (sau smantana) si o las la cuptor pana se coace (capata o crusta galben-maronie). Cand este gata o scoatem din cuptor, o lasam sa se raceasca nitel,se taie in bucati si se cerne zahar pudra deasupra.

Datorita crustei de ou si iaurt, foile sunt mai moi si bucatile sunt bine legate(foaia si branza), nu crocante

Cozonac cu nuca si migdale

Reteta de biscuiti crapati cu ciocolata sau chocolate crinkles. Deliciu ciocolatos si usor de preparat

Descopera reteta simpla de biscuiti crapati cu ciocolata sau chocolate crinkles. Un deliciu ciocolatos, cu o textura moale in...

Kaiser de casa. Reteta simpla de piept de porc fiert cu coji de ceapa rosie

Kaiser de casa. Reteta simpla de piept de porc fiert cu coji de ceapa rosie. Un mezel natural de casa fara afumare, extrem de...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise