Amestecam bine branza,smantana, ouale, zaharul, la sfarsit adaugam stafidele si esentele (se poate pune si coaja rasa de lamaie sau portocala).
Se aseaza cate doua foi (una peste alta)se intinde cu lingura un strat foarte subtire de compozitie, dupa care incepem sa rulam foile. Tava se unge cu unt (margarina sau ulei) se presara putina faina, asezam rulourile de foi umplute cu branza, unul langa altul, stropim cu putin ulei si bagam tava in cuptor. Cand placinta incepe sa se coaca, eu torn deasupra doua oua batute cu un borcan mic de iaurt (sau smantana) si o las la cuptor pana se coace (capata o crusta galben-maronie). Cand este gata o scoatem din cuptor, o lasam sa se raceasca nitel,se taie in bucati si se cerne zahar pudra deasupra.
Datorita crustei de ou si iaurt, foile sunt mai moi si bucatile sunt bine legate(foaia si branza), nu crocante
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise