Placinta din aluat frantuzesc cu dovleac

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Foile se coc separat
  • Umplutura:1 kg dovleac,curatat de coaja si seminte si apoi cantarit,100g unt,50-100g zahar,vanilie.

Mod de preparare

Dovleacul se rade prin razatoare cu gauri mari, intr-o cratita de 2 l jumatate apoi se adauga zaharul si untul si se lasa acoperit, la foc mic amestecand din cand in cand, ca dovleacul sa nu se prinda de cratita. Nu trebuie sa se terciuiasca, ci numai sa se moaie. Va fi gata in circa 30-40 min. Apa nu se pune deloc. Cand se ia de pe foc, se amesteca cu zaharul vanilinat (un plic). Dupa ce s-a tinut la rece, se intinde umplutura unfiform pe o foaie coapta, se niveleaza cu cutitul si apoi se acopera cu a doua foaie. Se pudreaza cu zahar si se taie patrate.

Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...

Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata

Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...

Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita

Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise