Umplutura : Spanacul curatat si spalat se fierbe putin (3 min), se scurge bine si se toaca; Cele 2 fire de praz curatate si spalate se taie rondele subtiri si se inabusa putin in ulei incins, pana se inmoaie. Peste prazul inabusit si racorit se pune spanacul, iaurtul, galbenusurile de ou, cele 2-3 linguri de gris, telemeaua rasa mare sau feta zdrobita cu furculita, sare, piper (suficient), cimbru uscat cam 1 lingurita; se amesteca bine toate ingredientele, apoi se adauga albusurile batute spuma si se amesteca usor in compozitie.
Foile de placinta se desfac, se aseaza una cate una intr-o tava de copt, unsa cu unt, si se unge fiecare cu ulei(cu pensula); foile de la jumatate de pachet. Se toarna umplutura, se netezeste si peste ea se aseaza restul de foi, tot una cate una unse cu ulei. Ultima foaie, cea de deasupra placintei, e bine sa fie intreaga. Se unge cu smantana batuta cu ou si se rade deasupra putin cascaval pentru un aspect frumos. Se taie patrate(portii) cu un cutit bine ascutit. Puteti sa o taiati inainte de a rade cascavalul. Asta e o operatie dificila, care cere rabdare si atentie pentru ca umplutura e moale. Eu pun si cateva aschii de unt deasupra placintei, din loc in loc. Se da la cuptor cam 1/2 ora si se scoate cand s-a rumenit frumos. E buna si tine cateva zile la frigider. O puteti servi simpla, putand inlocui un fel de mancare, sau ca aperitiv la o masa festiva. Scoasa din frigider se poate incalzi la cuptorul cu microunde si isi pastreaza gustul bun.
(In loc de foi de placinta din comert puteti folosi si un aluat de casa cu ulei.)
Pofta buna !
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise