Cureti ceapa si usturoiul. Speli puii si ii tai in bucati pe care le pui la fiert impreuna cu 2 cepe taiate in sferturi, usturoiul, cuburile de supa, boabele de piper si coriandru.
Cureti ciupercile si le tai marunt. La fel si ceapa ramasa, iar sunca o tai fasii inguste. Toci fin patrunjelul.
Calesti putin ceapa in 50 g unt, apoi adaugi ciupercile. Presari faina, amestecand cu o lingura de lemn. Torni alternativ cate putin lapte si supa de pui (zeama in care ai fiert puii) si omogenizezi. Fierbi legumele in lapte, la foc mic, timp de 10 minute. Amesteci din cand in cand, pentru ca sosul sa nu se lipeasca de vas.
Cand carnea a fiert, o cureti de pielite si oase, o tai marunt si o incorporezi in sosul cu ciuperci, impreuna cu patrunjelul si mustarul.
Topesti untul ramas. Desfaci foile de placinta pe planseta si le ungi cu unt. In tava unsa cu ulei, suprapui 1/2 din foi, intinzi umplututra si acoperi cu foile ramase.
Ungi placinta cu galbenus, o intepi din loc in loc cu furculita si dai tava la cuptor pentru 10 minute la foc iute, apoi pentru alte 10 minute la foc mijlociu.
O servesti calda sau rece, dupa preferinta, si poti adauga cateva lingurite de smantana sau ketchup sau maioneza.
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise