Se înmoaie drojdia cu o linguriţă cu zahăr şi puţină apa caldă (nu fierbinte!). Se lasă să stea puţin la cald. Într-un lighenaş se pune un pumn cu făină cernută, se amestecă bine cu drojdia muiată, adăugând încă puţină apă caldă, cât să iasă o plămădeala suficient de moale. Se bate până începe să facă băşici, se presară cu puţină făină, se acoperă cu un şervet curat şi se lasă la cald, să crească.
Dacă s-a umflat destul, se toarnă peste făina cernută în prealabil într-un lighean mare, se adaugă uleiul şi, în timpul frământării, treptat, se toarnă apa călduţă. Trebuie să rezulte un aluat potrivit de tare, care nu se lipeşte de mână.
Se presară aluatul cu făină, se lasă, acoperit, să mai crească, apoi se tăie din el bucăţi din care se modelează painici mici pe care mai apoi le veti intinde.
Varza o tocam marunt apoi o calip putin impreuna cu condimentele si mirodeniile alese. Cand este gata o dam putin deoparte sa se raceasca.
Dupa ce varza s-a racit, painicile mici le intindem cu un sucitor si le umplem cu varza ( si/sau dulceata). O tigaie o punem la foc si o ungem cu putin ulei ca sa nu se lipeasca placinta.
Se servesc calde, reci, la micul dejun sau la cina!
Se pot umple si cu branza sau alte alimente preferate!
Pofta buna!
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise