Placinta de legume

Timp pregatire
55 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • pt o forma cu diametrul de 26 cm
  • pt aluat:
  • 150 g branza slaba,150 g faina
  • 150 g unt, sare
  • pt umplutura:
  • 2 fire medii de praz
  • 400 g rosii
  • 500 g spanac
  • 250 g branza de vaca semigrasa
  • 50 g parmezan
  • 2 oua, piper negru macinat
  • nucsoara rasa

Mod de preparare

1- se paseaza bine branza slaba.Se cerne faina intr-un vas si se adauga branza, untul taiat in bucatele si sarea.

2- se amestca cu mixerul cu paletele pentru aluat, pana cand se obtine o masa uniforma.Se impacheteaza in folie de plastic si se lasa la frigider timp de cel putin 45 minute.

3-se curata prazul si se taie in rondele.Se da in clocot o cantitate suficienta de apa cu sare, se adauga prazul si se fierbe timp de 1 minut.Apoi se clateste cu apa rece si se scurge.

4-se oparesc rosiile, se decojesc, se taie in patru, se scot semintele si se toaca in cuburi.Se curata spanacul si se spala.Se pune in apa clocotita si se fierbe 1-2 minute, iar apoi se scoate, se aseaza pe un prosop de hartie si se preseaza bine.

5-se preincalzeste cuptorul la 220 grade C.Se unge vasul ales cu unt.Se intinde aluatul sub forma rotunda si se captuseste vasul.Se inteapa cu o cu o furculita si se coace timp de 10 minute.

6- se amesteca ingredientele pentru umplutura, se condimetneaza, apoi se dauga legumele,Totul se intinde peste aluat si se coace 30 minute.

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...

Drob de pui

O reteta adaptata nevoilor medicale a familiiei, dar la fel de delicioasa ca un drob de miel, un drob usor si parfumat

Oua vopsite natural in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pas

Descopera cum sa vopsesti oua natural in foi de ceapa folosind metoda traditionala, fara chimicale. Urmeaza pasii simpli...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise