Placinta de gutui

Timp pregatire
95 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 3 - 4 gutui (1,5 kg)
  • 300 g zahar
  • 150 ml ulei+50g unt
  • 100 ml apa mineralasau sifon
  • 400 g faina
  • 1 ou
  • 1 praf de sare
  • scortisoara
  • coaja rasa de la 1 lamaie
  • 1 plic praf de copt

Mod de preparare

Se rad gutuile si se amesteca cu putina zeama de lamaie si cu 200 g zahar.

Se pregateste aluatul: uleiul se incalzeste pe foc si se adauga untul, sarea, 100 g zahar si se amesteca cu apa minerala si oul.

Faina se adauga cat sa iasa o coca nu foarte tare, potrivita si se amesteca in faina si praful de copt.

Se imparte aluatul in doua si se intind doua foi.

Prima foaie se asaza in tava unsa si tapetata, se adauga putin pesmet si umplutura (nu am calit gutuile, ci le-am stors de zeama), se presara si scortisoara.

Se asaza si a doua foaie si se inteapa cu furculita.

Se da la cuptor la foc potrivit cca 35 min si cand s-a rumenit o stropim cu zeama stoarsa de la gutui.

Este o prajitura aromata si cu foi sfaramicioase.

Cozonac cu nuca si migdale

Reteta de biscuiti crapati cu ciocolata sau chocolate crinkles. Deliciu ciocolatos si usor de preparat

Descopera reteta simpla de biscuiti crapati cu ciocolata sau chocolate crinkles. Un deliciu ciocolatos, cu o textura moale in...

Kaiser de casa. Reteta simpla de piept de porc fiert cu coji de ceapa rosie

Kaiser de casa. Reteta simpla de piept de porc fiert cu coji de ceapa rosie. Un mezel natural de casa fara afumare, extrem de...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise