-am spalat si curatat legumele,
-am ras pe razatoarea cu ochiuri mari radacinoasele (morcovul, pastarnacul si telina), am taiat marunt ceapa si le-am rasturnat cu putina sare si piper intr-o tigaie cu ulei pe care am pus-o la incins pe foc cu 5 minute inainte, si le-am lasat sa se inmoaie in uleiul incins cam 10 minute, dupa care le-am rasturnat intr-un vas; legumele usor rumenite le-am scos cu o paleta cu gauri pentru a ramane ulei in tigaie
-am taiat cubulete cartofii si i-am pus la rumenit in tigaie; daca mai este nevoie se mai poate pune putin ulei; am condimentat cu paprica dulce, curry, cimbru, tarhon, sare si piper si am lasat sa se rumeneasca foarte putin;
-cartofii nu trebuie sa fie prea moi, se vor coace la cuptor, dar la prajit am pus cativa catei de usturoi tocati feliute (optional)
-am rasturnat cartofii in vasul cu radacinoasele si am condimentat cu verdeata tocata marunt
- am spalat ouale ,le-am separat de coaja si le-am rasturnat in vasul cu compozitia
-am completat compozitia cu 2 linguri cu varf de faina si am amestecat bine
-am rastunat-o intr-un vas pe care l-am uns cu ulei si tapetat cu griş
-deasupra am asezat felii de branza topita (se poate pune cascaval ras sau cas)
-am ornat cu cubulete de ardei gras rosu si verde, marar si patrunjel
-Am incins cuptorul la 180ºC (mediu la gaze) si am copt placinta 50 minute
In final a iesit minunata, si se poate servi atat calda cat si rece.
Ca garnitura am servit salata de ghebe murate. Am sa va povestesc si despre aceasta salata care este atat de buna incat o poti servi ca atare, fara nimic prin preajma.
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise