PLACINTA CU VARZA

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 1 cana lapte,
  • 1 galbenus,
  • 1 lingura ulei,
  • 2 lingurite de zahar ,
  • 2 lingurite de sare,
  • 1 lingura de drojdie
  • 500 gr de faina
  • Pentru umplutura:
  • Varza murata taiata f. fin
  • Piper
  • putin ulei

Mod de preparare

Se face aluatul exact ca la tarta cu bacon si ceapa, adica: se amesteca drojdia cu zaharul, pana se obtine o pasta, apoi se adauga laptele caldut, sarea, uleiul si galbenusul, apoi se incorporeaza faina. Se lasa la cald aprox. trei sferturi de ora.Se caleste varza in care am turnat piper din belsug.Se intinde aluatul, se taie in patrate (aprox.), care se umplu cu varza calita, apoi se formeaza placintele (nu ma intrebati cum, ca niciodata nu am stiut sa le dau o forma ca lumea), se asaza in tava in care am pus hartie de copt, dupa care se ung cu ou.Se lasa la cuptorul preincalzit aprox. trei sferturi de ora (depinde de cuptor), pana ce sunt coapte si se rumenesc..

Tort trio de ciocolata. Reteta de tort cu blat umed de cacao si trei feluri de ciocolata

Tort Trio de Ciocolata. Reteta perfecta de tort cu blat umed de cacao si trei mousse-uri fine din ciocolata neagra, cu lapte...

Piftie - racituri - de curcan

Placinta spirala cu spanac si branza in aluat foietaj

Placinta spirala cu spanac si branza in aluat foietaj este o alegere delicioasa pentru o gustare sau chiar pentru o masa...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise