Se face un aluat din faina, drojdie(muiata cu putin zahar), sare si apa calduta, aluatul sa nu fie prea moale.
Se intinde untura moale pe tejghea si deasupra se pune aluatul, care se impatureste si se framinta cu dosul palmei, pina incorporeaza toata untura.
Se lasa la crescut pina isi dubleaza volumul.
Varza se caleste in ulei , se potriveste de sare si piper si se da la rece .
Se imparte aluatul in 2 bucati, se face o foaie subtire si se pune pe fundul tavii, cu marginile ridicate.
Se pune varza, se uniformizeaza si se pune a doua foaie de aluat, se lipesc marginile foilor cu degetele, se impunge cu furculita, se unge cu ou si se da la cuptor 45 de minute.
Este extraordinara cu varza asta verde si cruda, asa ca va doresc pofta buna !
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise