PLACINTA CU UMPLUTURA DUBLA

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1.pentru foi:
  • -500 grame faina;
  • -300 grame unt;
  • -400 grame iaurt;
  • -1 plic praf de copt;
  • 2.pentru umplutura:
  • -500 grame carne tocata de pui;
  • -4 cepe mari;
  • -1 legatura de patrunjel;
  • -8 oua;
  • -200 grame branza de vaci;
  • -sare,piper,boia de ardei dulce.

Mod de preparare

A. Untul se scoate de la rece,posibil si din congelator,se da prin razatoarea cu gauri mari,se amesteca cu faina(fara a framanta),ii dam forma unei mingi,dupa care se amesteca cu iaurtul,tot fara a o framanta,incat sa se faca precum o coca,dupa care se da la rece;

B. 3 oua se pun la fiert,iar cand sunt gata,le curatam si le taiem cubulete;

-carnea tocata se amesteca cu branza faramitata,ouale fierte si taiate,verdeata taiata,se asezoneaza,dupa care se adauga 3 oua crude si se omogenizeaza compozitia.

C. Din coca se fac doua foi,una se pune intr-o tava unsa in prealabil cu unt,se pune umplutura,se pune a doua foaie,se unge placinta cu doua oua batute,se da la cuptor si se coace la foc potrivit.

Pasca traditionala

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Miel umplut

Este nelipsit de pe masa noastra in ziua de Paste.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise