Placinta cu spanac si branza

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 pachet aluat fraged
  • 500g spanac
  • 350g branza telemea vaca (bine scursa)
  • 100g branza maturata de oaie sau capra
  • 50g smantana (optional)
  • 50 ml ulei
  • 3 oua
  • 1 ceapa mare (2 legaturi ceapa verde)
  • 1 legatura marar
  • piper

Mod de preparare

Daca spanacul este din conserva sau congelat se lasa la scurs intr-o strecuratoare. In cazul spanacului proaspat, acesta se opareste , se toaca marunt si se lasa la scurs.

Calim ceapa impreuna cu spanacul in ulei pana scade lichidul lasat de spanac.

Apoi lasam sa se raceasca 10-15 min.

Branza se da prin razatoare, se amesteca cu ouale si smantana.Aceasta compozitie se adauga peste spanacul calit.Se adauga mararul tocat si piper dupa gust.

Intr-o forma de copt rotunda punem foaie de copt, peste care asezam 1 foaie de aluat fraged.Modelam foaia astfel incat sa imbracam peretii formei.

Turnam compozitia, peste care adaugam a doua foaie de aluat si modelam intr-o forma rotunda.Foaia care acopera compozitia o putem modela sub forma unui grilaj.

Ungem foaia cu un ou batut si dam la cuptorul preincalzit timp de 50 min la 180 grade Celsius.

Pofta buna!

Turta dulce

Carnati de casa cu boia si usturoi. Reteta traditionala de carnati de porc facuti in casa

Descopera reteta traditionala de carnati de casa cu boia si usturoi, un preparat autentic din carne de porc. Afla pas cu pas...

Faguri cu crema de ciocolata reteta pas cu pas

Descopera cum sa prepari faguri cu crema de ciocolata, pas cu pas. Aceasta rețeta simpla si detaliata te va ghida prin...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise