Placinta cu spanac, in aluat de foietaj

Eu am folosit spanac proaspat pe care l-am curatat si l-am spalat bine.

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • - 1 aluat de foietaj
  • - 500 gr spanac fiert
  • - 200 gr branza telemea de capra
  • - 250 gr branza de vaci sau ricotta
  • - 100 gr cascaval
  • - 2 linguri pesmet
  • - sare
  • - piper
  • - 2 oua
  • - 1 lingurita oregano tocat marunt
  • Extra:
  • - 1 ou
  • - seminte susan

Mod de preparare

Eu am folosit spanac proaspat pe care l-am curatat si l-am spalat bine. L-am oparit in apa cu sare si apoi l-am tocat. Se poate folosi spanac congelat.

Aluatul de foietaj pentru tarte sarate l-am lasat sa se decongeleze.

Branza telemea, impreuna cu ricotta si cascavalul razuit, le-am amestecat bine impreuna cu ouale si pesmetul, am adaugat frunze de oregano tocate marunt si putin piper .

Am gustat si nu am mai adaugat sare, deoarece am avut o branza telemea destul de sarata.

Am pus si spanacul tocat fin si am omogenizat.

Intr-o tava, am intins o foaie de aluat de foietaj, am pus deasupra umplutura de spanac si deasupra a doua foaie de foietaj .

Intr-un bol, am batut oul cu furculita si am uns bine placinta. Din loc in loc, am impuns aluatul si deasupra am presarat seminte de susan.

In cuptorul incins la 180 grade C, coacem placinta cam 25 minute.

Serviti cu cei dragi!

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...

Drob de pui

O reteta adaptata nevoilor medicale a familiiei, dar la fel de delicioasa ca un drob de miel, un drob usor si parfumat

Oua vopsite natural in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pas

Descopera cum sa vopsesti oua natural in foi de ceapa folosind metoda traditionala, fara chimicale. Urmeaza pasii simpli...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise