Placinta cu spanac, branza feta si orez

Timp pregatire
100 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru foi:
  • -1/2 kg faina;
  • -o lingura sare mare;
  • -apa cat cuprinde;
  • -o lingura ulei masline;
  • -o lingura otet.
  • Pentru umplutura:
  • -1kg spanac;
  • -1kg branza feta;
  • -o ceapa;
  • -o ceasca cu orez;
  • -sare,piper,un pic de vegeta;
  • -marar.
  • si in ou batut pentru uns.

Mod de preparare

Umplutura: Calim ceapa, adaugam spanacul, care a fost fiert,scurs si tocat,punem cca o cana apa si adaugam orezul. Lasam sa fiarba,dupa care lasam la racit,dupa ce sa racit adaugam branza feta pe care am dat-o pe razatoare,sare,piper,marar.

Foile: Se amesteca toate ingredientele, se formeaza un aluat consistent pe care il impartim in doua,pentru 2 foi.

Intr-o tava rotunda, pe care am tapetat-o, punem prima foaie, umplutura, a-2-a foaie, ungem cu ou.

Se da la cuptor pentru cca 30-40 minunte, la 180 grade.

Tort Diplomat

Reteta de tort Diplomat. Cum faci acasa cel mai bun tort Diplomat.

Kaiser de casa. Reteta simpla de piept de porc fiert cu coji de ceapa rosie

Kaiser de casa. Reteta simpla de piept de porc fiert cu coji de ceapa rosie. Un mezel natural de casa fara afumare, extrem de...

Fursecuri fragede umplute cu gem. Reteta simpla si delicioasa

Incearca reteta noastra de fursecuri fragede umplute cu gem: un desert simplu si delicios, perfect pentru orice ocazie. Afla...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise