Placinta cu spanac

Timp pregatire
75 minute
Complexitate
redusa
Placinta cu spanac

Ingrediente

  • 1 pachet foi de placinta(din comert),
  • 600g.spanac proaspat,
  • 1 ceapa,
  • 2 catei de usturoi,
  • 200g. ricotta,
  • 300g. telemea,
  • 2 oua,
  • sare,
  • piper;

Mod de preparare

1. Se fierbe spanacul 5 minute in apa cu sare, se strecoara si se toaca marunt.Se amesteca cu ceapa tocata, usturoiul zdrobit, telemeaua rasa ,ouale batute si ricotta.Se condimenteaza amestecul cu sare si piper dupa gust.

2.Se intinde 1/2 din cantitatea de foi de placinta,se aseaza intr-o tava unsa cu ulei si se ung foile cu ulei caldut sau untura topita.Se toarna umplutura, se acopera cu restul de foi si se unge placinta deasupra cu galbenus de ou.

3.Se coace placinta in cuptor preincazit circa 1 ora.Dupa ce s-a racorit , se portioneaza.

Pofta buna!

Pasca traditionala

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Miel umplut

Este nelipsit de pe masa noastra in ziua de Paste.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise