PLACINTA CU PRUNE

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Aluat:
  • -500 g faina
  • -2 galbenusuri
  • -50 g zahar
  • -50 g unt
  • -25 g drojdie
  • -coaja de lamiie,vanilie,
  • -sare,cit se ia intre 2 degete
  • Peste aluat:-1 kg prune
  • -cca 3 linguru de gris
  • Crema:
  • -3 oua
  • -150 zahar pudra
  • -300 ml smintina groasa
  • -scortisoara(dupa gust)
  • -arome(coaja de lamiie,vanilie)

Mod de preparare

Se face aluatul,din toate ingredientele,in afara de unt.

Se framinta,pina face basicute(cca10-15 minute).Se pune apoi untul,topit,caldut,dar nu se mai framinta;se \"impacheteaza\"(ca la cozonac).

Aluatul acesta,se pune intr-o tava mare(eu folosesc o tava rotunda,cu diametrul de 42 cm),unsa;aluatul,trebuie sa aiba cca 0,5 cm.Se lasa sa creasca cca 30-40 minute.

Se pun apoi,peste aluat,prunele(jumatati),fara simburi,cu deschizatura in sus;se presara cu gris.

Peste,se pune crema:se freaca bine ingredientele,in afara de albusuri,care se adauga,spuma,la sfirsit.

Deci crema asta se pune peste prune,apoi ,tava se da la cuptor,la foc mediu,cam 45 minute.

Cind e rece de tot sau putin,se taie patrate.

Cozonac cu nuca si migdale

Reteta de biscuiti crapati cu ciocolata sau chocolate crinkles. Deliciu ciocolatos si usor de preparat

Descopera reteta simpla de biscuiti crapati cu ciocolata sau chocolate crinkles. Un deliciu ciocolatos, cu o textura moale in...

Kaiser de casa. Reteta simpla de piept de porc fiert cu coji de ceapa rosie

Kaiser de casa. Reteta simpla de piept de porc fiert cu coji de ceapa rosie. Un mezel natural de casa fara afumare, extrem de...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise