Se amesteca praful de copt si zaharul vanilat cu faina, apoi se amesteca cu margarina si otetul si cu apa. Se framinta bine aluatul obtinut, se lasa 10 minute la frigider, dupa care se scoate si se imparte in 2 sau 3 bucati si fiecare se intinde si se face foaie. Prajitura poate avea doua sau trei foi, dar cantitatile date sint pentru doua foi de marimea tavii de acasa. Tava se unge foarte usor cu ulei, se tapeaza putin cu faina si apoi se pune prima foaie in ea si se inteapa din loc in loc cu o furculita si apoi se lasa 5 minute la cuptor, in mijloc (doar prima foaie pe tava!). Cind se scoate, se adauga merele curatate de cotor, spalate, rase si stoarse si amestecate cu zahar si scortisoara dupa gust. Acestea se intind uniform pe toata suprafata foii. Peste ele se adauga a doua foaie care se inteapa cu furculita din loc in loc si apoi se baga tava la inapoi la cuptor si se tine 30 de minute la foc potrivit.
Dupa ce se raceste, se serveste presarata cu zahar pudra
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise