Placinta cu mere

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 500 gr faina
  • 300 gr margarina
  • 1-2 linguri smantana
  • 1-2 oua
  • un varf de sare, sucul de la o jumatate de lamaie, o lingurita rasa de la un praf de la un plic de praf de copt (eu am pus tot plicul)

Mod de preparare

Aluatul:

Se face un aluat de planseta preferabil la rece. Aluatul nu se framanta decat ca se incorporeze ingredientele si sa-l puteti aduna, daca este cazul puteti adauga putina apa minerala. Se lasa alutul la frigider aprox. 1 ora.

Prepararea merelor:

Se spala merele (1kg si jumatate), se rad la razatoarea mare, se intorc bine, apoi se adauga 4 -5 linguri de zahar si o lingurita de scortisoara. Se scoate aluatul de la frigider, se intind doua foi. Ae pune intr-o tava tapetata cu faina si putin pesmet, apoi compozitia de mere, si iar putin pesmet dupa care a doua foaie peste si o punem la cuptor.

Pasca traditionala

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Miel umplut

Este nelipsit de pe masa noastra in ziua de Paste.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise