Umplutura: merele se curata si se dau pe razatoare, apoi se pun impreuna cu zaharul intr-o cratita pe foc moderat. Se amesteca si se lasa sa-si lasa merele zeama, apoi iar se amesteca si tot asa pana se evapora zeama de mere. Dupa ce merele si-au lasat toata zeama adaugati scortisoara ( eu am pus o lingurita), si amestecati din nou.
Foaie de placinta: Toate ingredientele de mai sus se pun la gramada intr-un castron, faina puneti pt. inceput cam 400 gr. Amestecati bine cu lingura de lemn, apoi va folositi de maini ca sa framantati si adaugati faina dupa caz. Amestecati bine cam 8-10 minute, cu mainile infainate. Faceti o bila de aluat si o impartiti in 2 parti egale. Puneti pe masa de lucru o hartie de copt suficient de mare ca sa puteti intinde foile pe ea,presarati faina pe hartia de copt si incepeti sa intindeti prima bila de aluat. Dupa ce ati intins-o bine adaugati jumatate din umplutura de mere si rulati-o. La fel se procedeaza si cu a doua foaie de aluat. Bagati tava in cuptor la 175 de grade cam 30-35 minute pana capata o frumoasa nuanta aurie. POFTA BUNA!
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise