Placinta cu mere

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 500g-faina,
  • 250g-zahar,
  • 200ml-lapte,
  • 100ml-ulei,
  • 5-oua,
  • 50g-drojdie,
  • 1kg-mere,
  • scortisoara,esenta de rom.

Mod de preparare

Incepem cu aluatul:se pune faina intr-un bol cu laptele caldut(creste mai repede coca)si drojdia,separat se bat 4 oua cu 150g de zahar spuma,dupa care se pune cu faina.Se amesteca pana se incorporeaza toate ingredientele,apoi se

pune uleiul putin cate putin si se framanta incontinuare pana intra tot uleiul in coca,se lasa o jumatate de ora sa creasca.

Merele se curata de coaja(eu le-am pus cu coaja) si se da pe razatoare, se pun la calit in putin ulei,zahar si scortisoara. Se pun trei sferturi de aluat pe masa de lucru si se intinde in forma tavei,apoi puneti merele, cu restu de aluat ornati dupa imaginatia fiecaruia sau sinplu o intindeti si o puneti peste mere,cu oul ramas se bate si se unge aluatul de deasupra.Se da la cuptor 30 minute la 180 grade.

Cozonac cu nuca si migdale

Reteta de biscuiti crapati cu ciocolata sau chocolate crinkles. Deliciu ciocolatos si usor de preparat

Descopera reteta simpla de biscuiti crapati cu ciocolata sau chocolate crinkles. Un deliciu ciocolatos, cu o textura moale in...

Kaiser de casa. Reteta simpla de piept de porc fiert cu coji de ceapa rosie

Kaiser de casa. Reteta simpla de piept de porc fiert cu coji de ceapa rosie. Un mezel natural de casa fara afumare, extrem de...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise