Placinta cu mere

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 cana apa (250)
  • 1 cana ulei (250)
  • 1 cubulet drojdie
  • faina cat cuprinde
  • 1 kg mere
  • 1 cana zahar
  • 1/2 cana pesmet sau gris
  • scortisoare
  • zahar pudra

Mod de preparare

Se pune apa putin la incalzit.

Punem intr-un ligheam cubuletu de drojdie,adaugam apa calduta,uleiu,si incet incet faina pina se desprinde de maini,o lasam sa creasca.

Curatam merele si le dam prin razatoarea mare.

Dupa ce coca a crescut o inpartim in 2,punem putina faina pe masa si cu sucitoru intindem prima parte de coca o foaie cat de mare avem tava,punem coca in tava,apoi punem pe toata foaia pesmet sau gris ce dorim,dupaceia intindem merele rase egal in toata tava,punem apoi cana de zahar la fel peste tot si scortisoara dupa gust,

facem a doua foaie la fel si o punem in tava peste mere,inainte de a o da la cuptor o portionam cu un cutit.

Se serveste cu zahar pudra pe deasupra

Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...

Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata

Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...

Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita

Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise