Crusta:
Se amesteca faina, zaharul, sare, praful de copt si untul rece taiat cubulete, prin frecare cu mainile, aluatul nu trebuie sa se lege, el trebuie sa fie sfaramicios, apoi se adauga cele 3-4 linguri de lapte, cat sa inglobeze faina. Aluatul se framanta un pic cu mana nu foarte tare, doar cat sa cuprinda toata faina si se da la frigider 1 ora.
Umplutura:
Merele curatate de coaja si de samburi, se feliaza in felii subtiri, se dau in fiert cu apa cu zahar.Cand sau inmuiat un pic se scot si se amesteca cu zaharul, coaja de portocale si scortisoara.
Aluatul se scoate de la frigider si se imparte in doua. Prima foaie se pune intr-o tava de tort cu fundul detasabil( foaia trebuie sa acopere si marginile tavii) si in interior se aseaza rand pe rand feliile de mere. Deasupra se pune cea de-a doua foaie unsa cu albus pe margine, se modeleaza cu degetele pe margine ca pe o tarta.In mijloc foaia, se cresteaza in 4-5 locuri sub forma de floare si se da la cuptor 30 -40 min
Se scoate din tava cand s-a racit.
Se serveste rece.
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise