Umplutura: laptele cu grisul se pun pe foc si se incalzesc putin.
Se bat ouale si se freaca cu zaharul pana acesta se topeste. Se adauga incet peste laptele caldut si se amesteca continu pana grisul se ingroasa, ca o mamaliga. Luam grisul de pe foc si adaugam esenta de vanilie.
Crusta: Cele 200 gr zahar se amesteca cu scortisoara
In tava rotunda cu pereti detasabili (26cm) se pun 3 foi de placinta care se ung fiecare in parte cu unt topit. Foile se lasa sa atarne peste margini.
Se presara zahar aromat cu scortisoara peste cele 3 foi, avand grija sa acoperiti si marginile. Deoarece tava este rotunda foile de placinta se pun in cruce(una pe lungime, urmatoarea pe latime, pentru a se putea la sfarsit aduna marginile spre mijlocul tavii).
Se repeta cu restul de 6 foi de placinta, in serii de cate 3.Vom avea deci o crusta pentru placinta formata din 9 foi unse fiecare cu unt si presarate cu zahar cu scortisoara.
Se toarna umplutura de gris inauntru si apoi se aduna marginile foilor care atarna, spre mijlocul tavii, ungand foile de deasupra cu unt.
Ce ramane din zaharul aromat se presara deasupra placintei.
Se da la cuptor la 180C pentru 45 minute pana se rumeneste.
Dupa ce sta cateva ore la rece e mai buna si se feliaza foarte usor.
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise