Placinta cu iaurt

Se pregateste crema de iaurt.

Timp pregatire
70 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 8 oua
  • 900 gr de iaurt cu 10 % grasime
  • 150 gr de stafide
  • 80 gr de unt topit
  • 200 gr de zahar
  • 70 ml de ulei
  • 30 gr de gris
  • 1 esenta de vanilie
  • 500 gr de foi placinta
  • Sare

Mod de preparare

Se pregateste crema de iaurt:

Se pun intr-un bol mai mare, ouale, peste ele se adauga zaharul, esenta de vanilie si sarea. Se amesteca bine totul. Se adauga iaurtul care trebuie sa fie la temperature camerei, si grisul care va lega toata compozitia pentru crema de iaurt. Se amesteca usor, crema astfel fiind gata.

Intr-un bol,se pune uleiul si untul topit pentru uns foile de placinta. Se amesteca bine pana la omogenizare.

Se iau foile de placinta si se numara cate foi sunt. Se imparte in 3 parti egale.

Se unge tava cu amestecul de unt si ulei.

Apoi se pune primul strat de foi. Se pune o foaie, se unge cu amestecul de unt + ulei, se pune a doua foaie, se unge, a treia foaie se unge si se pune un strat de stafide si jumatate din crema de iaurt.

Mai punem inca un strat de 3 foite si iar stafide si crema. Se procedeaza la fel, pana la ultimele straturi. Se pastreaza putin din crema peste ultimul strat de foi. Crema se intinde foarte bine cu o pensula.

Se pune la cuptorul preincalzit, la 180 grade C, pentru aproximativ 40 de minute.

Placinta se feliaza dupa racire. Este foarte gustoasa, aromata si usor de preparat.

Tort Diplomat

Reteta de tort Diplomat. Cum faci acasa cel mai bun tort Diplomat.

Kaiser de casa. Reteta simpla de piept de porc fiert cu coji de ceapa rosie

Kaiser de casa. Reteta simpla de piept de porc fiert cu coji de ceapa rosie. Un mezel natural de casa fara afumare, extrem de...

Fursecuri fragede umplute cu gem. Reteta simpla si delicioasa

Incearca reteta noastra de fursecuri fragede umplute cu gem: un desert simplu si delicios, perfect pentru orice ocazie. Afla...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise